Finish Festival

Op het Finish Festival is gezelligheid en wielerentertainment. Samen met je fietsvrienden sluit je hier het seizoen af. Direct na de finish ontvang je je Rapha goodie bag, met daarin twee Meewind Koers-consumptiemunten. Goed voor je gratis Kwaremont biertje (of fris) en een lekkere hap! Hieronder vind je het programma van Meewind Koers 2017.


Wijzigingen in programma en terrein voorbehouden.

WIELERCAFÉ

Tijdens Meewind Koers vindt het leukste Wielercafé van Nederland plaats. Met bekende Wielerprominenten Nynke de Jong, Peter Winnen en Rob Harmeling kijken we met presentator BAS STEMAN terug op het voorbije seizoen en stiekem ook al vooruit naar 2018… Met veel koersbeelden om nog eens te genieten van de hoogtepunten van het prachtige wielerseizoen!
DE KLASSIEKERS 14.30 - 15.00

De klassiekers: door de ogen van ons panel Nynke de Jong, Rob Harmeling, Peter Winnen en presentator Bas Steman.

DE GROTE RONDES 15.15 - 15.45

De grote rondes. Tour de France, Giro d'Italia en Vuelta a Espana beschouwd door ons panel

HET NEDERLANDSE WIELRENNEN 16.00 - 16.30

Het Nederlandse Wielrennen. De staat van het vaderlandse wielrennen wordt in dit blok onder de loep genomen.

Foodtrucks

Het Finish Fesrtival biedt plek voor diverse foodtrucks. Hier lever je jouw Meewind Koers-munt in tegen een maaltijdgerecht. Of leg je een extra consumptiemuntje bij voor een grotere portie of uitgebreider gerecht. Het is het einde seizoen dus je kunt de calorieën even vergeten!
FOOD TRUCKS

De Croquetterette draait de lekkerste croquetten voor jou, Vega met Ballen serveert stevige vegetarische happen, De Pieper Mobiel maakt smaakvolle Patat Fritses en zalige Patatas Bravas, La Regina del Caffè zorgt voor de nodige cafeïne en Faya Lobi zorgt ook voor heerlijk eten tijdens het leukste Finish Festival van het jaar! Kortom, mis het niet!


MENU FOODTRUCKS
MUNTVERKOOP

Extra Meewind Koers-consumptiemunten zijn te koop voor € 2,50 bij de twee muntverkooppunten op het Finish Festival (bij voorkeur met pin betalen).

FOOD COURT

Lekker in het zonnetje kletsen met je fietsmaten onder het genot van een hapje en drankje, dat doe je op Meewind Koers Finish Festival.
LIVE: MARKTKOOPMAN 14.45 - 15.05

De heren van de Marktkoopman zorgen voor een gezellig straatfeest!

LIVE: MARKTKOOPMAN 15.00 - 15.20

MAIN STAGE met Wahoo Cycling Challenge

Het buitenterrein van Nieuwe Stad wordt voor Meewind Koers omgetoverd tot het Main Stage compleet met Kwaremont Bar. Met gezellige biertafels waar je met je team kunt zitten met een hapje en drankje. Uiteraard met een vette knipoog naar de Vlaamse Klassiekers. Natuurlijk is er naast een feestelijke aankleding ook het nodige vertier; op het podium muziek van DJ Chasse Patate en bovendien rondes van de HetIsKoers! Wielerkwis. Doe ook mee met de Wahoo Cycling Challenge! Amai, daar krijg je nu toch al wielergoesting van?!
DJ CHASSE PATATE 14.00 - 17.00

DJ Chasse Pattate draait door tot het rode vod.

Wahoo Cycling Challenge

Met wie durf jij de strijd aan tijdens de Wahoo Cycling Challenge?

14.00 - 14.30
15.00 - 15.30
16.00 - 16.30
HET IS KOERS! WIELERKWIS

Helmpje op, helmpje af
HetIsKoers! Wielerquiz over het voorbije wielerseizoen
Met mooie prijzen.

14.30 - 14.00
15.30 - 15.00
16.30 - 17.00