Finish Festival

Op het Finish Festival is gezelligheid en wielerentertainment. Samen met je fietsvrienden sluit je hier het seizoen af. Direct na de finish ontvang je je Rapha goodie bag, met daarin twee Meewind Koers-consumptiemunten. Goed voor je gratis Kwaremont biertje (of fris) en een lekkere hap! Hieronder het programma van Meewind Koers 2016. Hou deze pagina in de gaten, we zullen hier voor Meewind Koers 2017 het actuele programma plaatsen.
Wijzigingen in programma en terrein voorbehouden.

BIKEWRITERS WIELERCAFÉ

Tijdens Meewind Koers wordt Fluor het leukste Wielercafé van Nederland. Met bekende BikeWriters-gasten kijken we met presentator BAS STEMAN terug op het voorbije seizoen en stiekem ook al vooruit naar 2018… Met veel koersbeelden om nog eens te genieten van de hoogtepunten van het prachtige wielerseizoen! Bekijk hier het programma van afgelopen jaar. Het programma voor 2018 volgt z.s.m!
MARIJN DE VRIES en LÉON VAN BON 14.20 - 14.40

Bijpraten over Bikegear.cc The Ride met ex-profs en deelnemers Marijn de Vries en Léon van Bon.

MARIJN DE VRIES en LÉON VAN BON 14.40 - 15.00

Wederom Marijn de Vries en Léon van Bon maar nu kijken ze terug op het wielerseizoen.

PETER WINNEN 15.20 - 15.40

Terugblik op wielerseizoen met Peter Winnen.

NYNKE DE JONG 16.00 - 16.20

Columniste en Pedala-hoofdredacteur Nynke de Jong kijkt terug op haar seizoen.

BERT WAGENDORP 16.20 - 16.40

Terugblik op het voorbije wielerseizoen met Bert Wagendorp (o.a. De Muur, Ventoux). Extra: Uitreiking Yvonne Winnen Trofee

ST. WILLEBRORD SESSIES VOL. II16.40 - 17.00

De opvolger van dé wieler-cd bij uitstek komt er aan. St. Willebrord Sessies Volume II. Tijdens Meewind Koers een exclusieve preview op dit muziekproject (boek + cd) met als thema de rise and fall of Lance... Initiatiefnemer BERT WAGENDORP licht toe met live muziek van LEA KLIPHUIS.

TERRAS FINISHSTRAAT

Lekker in het zonnetje kletsen met je fietsmaten, dat doe je op het buitenterras op het Finish Festival. De bar en Food Trucks zijn in de buurt.
LIVE: HEAVY HOEMPA 14.00 - 14.20

Heerlijke rockklassiekers uitgevoerd door hoempa-orkest. Vet gezellig!

LIVE: HEAVY HOEMPA 15.00 - 15.20

KWAREMONT KOERSE KAFFEE XL

De Prodentfabriek wordt voor Meewind Koers omgetoverd tot Koerse Kaffee XL. Met gezellige biertafels waar je met je team kunt zitten met een hapje en drankje. Uiteraard met een vette knipoog naar de Vlaamse Klassiekers. Natuurlijk is er naast een feestelijke aankleding met wielershirts en retro-fietsen ook het nodige vertier; op het podium zijn presentaties en muziek en bovendien een heuse HetIsKoers! Wielerkwis! Amai, daar krijg je nu toch al wielergoesting van?!
DJ CHASSE PATATE 14.00 - 15.40

DJ Chasse Pattate draait lekkere wielerplaatjes in de vroege ontsnapping.

HEAVY HOEMPA 15.40 - 16.00

Live on stage

HET IS KOERS! WIELERKWIS 16.00 - 16.40

Helmpje op, helmpje af
HetIsKoers! Wielerquiz over het voorbije wielerseizoen
Met mooie prijzen.

DJ CHASSE PATATE 16.40 - 17.00

DJ Chasse Pattate draait door tot het rode vod..

Food Trucks

Het Finish Festival biedt plek voor diverse Food Trucks. Hier lever je jouw Meewind Koers-munt in tegen een maaltijdgerecht. Of leg je een extra consumptiemuntje bij voor een grotere portie of uitgebreider gerechten (zie menu hieronder). Het is einde seizoen dus je kunt de calorieën even vergeten!

Caffeïne Alert: Natuurlijk is er ook een lekkere koffie verkrijgbaar van de dames van Regina del Caffè!

MUNTVERKOOP
Extra Meewind Koers-consumptiemunten zijn te koop voor € 2,50 bij de twee muntverkooppunten op het Finish Festival (bij voorkeur met pin betalen).