Zondag 14 oktober 2018


De Nieuwe Stad
Oude Fabrieksstraat 2
3812 NR Amersfoort

Parkeren

Parkeren kan in de parkeergarage Eemplein (dagkaart is 10 euro), direct bereikbaar via de Eemlaan. Volg de instructies op van de parkeerbegeleiders! 

Parkeergarage Eemplein - Eemlaan
Parkeergarage Oppidium - Groningerstraat

Trein: Amersfoort centraal station (1 km van startlocatie, achterzijde station, sla rechts af en volg routebordjes Meewind Koers)

Startpakketten

Je startpakket wordt opgestuurd als je bent ingeschreven voor 17 september en je betaling is voldaan. Ben je later ingeschreven? Geef dan je naam door bij de medewerkers aan de inschrijfbalie (vanaf 8.00) en je ontvangt je startpakket ter plaatse. Hou een ID bij de hand, zodat je je kunt legitimeren. 

Je startpakket bevat je Meewind Koers- stuurbordje en tie-raps om het aan de voorzijde van je stuur te bevestigen. Je vindt in de envelop ook een polsbandje met je startnummer. Het polsbandje is onze controle voor de bewaakte fietsenstalling bij de finish (in combinatie met het stuurbord) en ook jouw toegangsbewijs voor het Finish Festival. Doe het dus al om bij de start.

Omkleedruimte en garderobe

In De Nieuwe Stad is omkleedruimte aanwezig en kan je gebruik maken van de garderobe. Dit is geheel op eigen risico! Helaas is er geen douche aanwezig.

Let goed op je spullen

Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor je fiets, kleding en persoonlijke eigendommen!

Tarieven deelnamepakket (all-in)

Deelname aan Meewind Koers is all-in, dus inclusief toertocht met verzorgingsposten, Meewind Koers Sprint en toegang tot het Finish Festival, gratis musette (goodie-bag), gratis biertje (of fris) én gratis maaltijdgerecht na finish.

Starttijden

Elke afstand heeft zijn eigen starttijd, check ze hieronder. Fiets je bijvoorbeeld de 155km route? Dan start je tussen 08.30 en 09.30 uur. 

155 km: 08.30 - 09.30 uur
120 km: 09:30 - 10.30 uur
65 km: 10:30 - 11.30 uur
Finish Festival: 14:00 - 17:30 uur (iedereen is welkom!)

De uiterlijke finishtijd voor alle afstanden is 16.00 uur! Op deze manier kan je nog genieten van het Finish Festival.

Route wisselen vrij: 65, 120 of 155 km

Wil je toch een andere afstand fietsen dan je hebt aangegeven bij aanmelding? Geen probleem! Volg gewoon de bordjes van de gewenste routeafstand. Let wel goed op bij de routesplitsingen. De splitsing van de 65 km afstand is direct bij de start. De fietsafstanden zijn 65 km, 120 km en 155 km. Ook kun je ervoor kiezen om alleen bij het Finish Festival aanwezig te zijn. De deuren van het Finish Festival zijn vanaf 13.00 uur open en het programma begint om 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom om het wielerseizoen af te sluiten op het Finish Festival.

Stuurbordje met je naam/zonder je naam

Ben je voor zondag 17 september aangemeld via de website dat staat je naam en teamnaam (als je die hebt opgegeven) op het stuurbordje. Inschrijven is online nog mogelijk tot vrijdag 29 september 15.00 uur. Bij inschrijving na 17 september haal je jouw startpakket op bij de inschrijfbalie, maar dan heeft je stuurbordje alleen een deelnemersnummer, zonder (team)naam. Na vrijdag 29 september 15.00 uur is het alleen mogelijk om je in te schrijven op de dag zelf. Dus heb je nog vrienden die mee willen doen… Schrijf je in via onze website zodat je verzekerd bent van een ticket!

Fietsenstalling

In de start- en finishstraat is een fietsenstalling aanwezig, welke in de middag tijdens het Finish Festival bewaakt is. Vertoon bij het ophalen van je fiets je polsbandje, deze komt overeen met het stuurbordje op de fiets.

Toertocht

 • Uitgepijlde routes (route ook voor gps beschikbaar, download enkele dagen voor evenement beschikbaar);
 • Water- en energiedrank tappunt bij de start;
 • Verkeersbegeleiding op drukke punten;
 • Verzorgingsposten met eten en drinken;
 • Technische ondersteuning van de Mechanieker (ook op de route!);
 • Medische assistentie op de verzorgingposten en op het parcours;
 • Verrassende segmenten die terugkijken op het afgelopen wielerseizoen, waaronder een kasseienstrook;
 • Gegarandeerd meewind bij de Meewind Koers Sprint: de windrichting bepaalt de routerichting op vliegbasis Soesterberg;
 • Samen op de vriendenfoto voor de start van Meewind Koers Sprint;
 • De mogelijkheid om je clubkampioenschap te houden in de kortste koers van het jaar: de Meewind Koers Sprint (500 meter) op vliegbasis Soesterberg;
 • Aangemeld voor 17 september? Dan krijg je je stuurbordje en polsbandje per post thuisgestuurd (bij teaminschrijvingen ontvangt de team captain de post);

EHBO & bezemwagen

Mocht je onderweg op onoverkomelijke problemen stuiten, bel dan met de vrijwilligers van het Rode Kruis- annex Bezemwagen. Is er een levensbedreigende situatie bel dan direct 112.

Verzorgingspost

Onderweg wordt je goed verzorgt op de posten bij Olympos, de Uithof (120 en 155 km route), voetbalvereniging DEV Doorn (alle afstanden) en recreatiegebied Kwintelooyen bij Rhenen (155 km route). Op elke post vind je ook krentenbollen en dadels (klassiek voedsel voor de wielrenner!), op de post in Doorn ligt er zelfs een energiereep voor je klaar voor het laatste stuk van de route en een stroopwafel. Koffie en thee is verkrijgbaar tegen betaling op de post in de Uithof en Doorn. Ook staat het Rode Kruis voor je klaar en kan je voor je fietstechnische vragen terecht bij onze partner de Mechanieker!

Meewind Koers Sprint!

15 Kilometer voor het einde van de fietstocht organiseren we jouw eigen clubkampioenschap: de kortste koers over het breedste fietspad van Nederland, met gegarandeerd meewind! Meewind Koers Sprint. Verzamel met je team op de voormalige vliegbasis Soesterberg bij de startboog, maak een teamfoto (onze fotograaf staat voor je klaar) en ga de strijd aan met elkaar. Wie als eerste na 500 meter over de finishlijn komt heeft gewonnen. Het huldigen van de winnaar kan op het Finish Festival!

Hou je aan de verkeersregels!

De route is niet afgezet, je bent dus een gewone verkeersdeelnemer. Hou je daarom ten alle tijde aan de geldende verkeersregels, dat betekent dus alleen links inhalen, rechts blijven rijden en stoppen voor verkeerslichten.
 • Bewaakte fietsenstalling;
 • Gratis goodie bag (een echte musette!);
 • Gratis biertje;
 • Gratis eten met de food-munt;
 • Food & Drink Market;
 • Omkleedruimte aanwezig (geen  douches);
 • Mogelijkheid om een tafel te reserveren voor je fietsvriendenclub;
 • Wielerbeelden van het wielerseizoen;
 • Wielershow met terugblik op het wielerseizoen met diverse prominente gasten;
 • Live muziek;
 • Wielermarkt met (retro) fietsen en -outfits;
 • Extra service in fietsspeciaalzaak de Mechanieker
Aan de finish ontvang je de echte musette, jouw goodie-bag met daarin ook consumptiemunten voor een gratis hap en drankje. Om 13.00 uur gaan de deuren al open voor het Finish Festival op De Nieuwe Stad. En vanaf 14.00 uur starten we met het programma in café Hoog Vuur en poppodium Fluor. Tussendoor krijg je beelden te zien van het afgelopen wielerseizoen. De laatste ronde is om 17.30 uur en sluiten we de deuren om 18.00 uur.

Pinnen op locatie

Drankjes en hapjes betaal je aan de bar of bij een van de Food Trucks met festivalmuntjes. Deze munten koop je aan de muntenbalie (alleen pinnen).

VEEL PLEZIER TIJDENS MEEWIND KOERS 2017!