Lekker fietsen

Met Meewind Koers sluiten we het seizoen af. Niks moet, alles mag. Wij hebben het uitgangspunt ‘lekker fietsen met vrienden’. Daarom geen usual suspects, maar prachtige en verrassende wegen over en langs de Utrechtse Heuvelrug. Je vind langs de route segmenten die verwijzen naar de wielerklassiekers van afgelopen seizoen, om samen terug te kijken op het wielerseizoen. Zoals de Ronde van Vlaanderen met de Paterberg en Parijs-Roubaix met een strookje kasseien.

De fietsroutes - 65, 120 en 155 km - zijn zeer hoog gewaardeerd bij de uitverkochte eerste editie van Meewind Koers. En ook dit jaar is er gekozen voor de mooiste weggetjes over de Utrechtse Heuvelrug en door de Hollandse polders. Met gegarandeerd meewind tijdens de Meewind Koers Sprint op het afgesloten parcours van de voormalige vliegbasis Soesterberg.

Routes 120 en 155 km


De routes van Meewind Koers brengen je over autoluwe wegen en brede fietspaden. De start is op De Nieuwe Stad aan de Kleine Koppel in Amersfoort. De routes slaan gelijk linksaf en fietsen langs de Eem richting het noordelijke deel van de Utrechtse Heuvelrug. Door de bossen en langs Soest en Bilthoven wordt de eerste verzorgingspost bereikt in de Uithof. Het tweede deel van de route gaat door Langbroekerwetering, een prachtig gebied tegen de Utrechtse Heuvelrug aan. Na verzorgingspost 2 splitst de route zich bij Leersum en gaat de 155 km route verder over de Amerongse Berg en de Defensieweg bij Rhenen, langs recreatiepark Kwintelooyen (verzorgingspost 3). De routes komen bij Woudenberg weer bij elkaar waar de 'Tankweg' beklommen wordt en de voormalige vliegbasis Soesterberg bereikt wordt. Vijftien kilometer voor het einde ligt hier op een afgesloten parcours de Meewind Koers Sprint over het breedste fietspad van Nederland. Het laatste deel naar de finish is het uitbollen, maar eerst nog een klinkerweg met korte beklimming en daarop volgend een strookje kasseien. Daarna volg je brede fietspaden door Birkhoven en bereik je de finish via het Soesterkwartier in Amersfoort.

Uitgepijlde route én GPS


De route is uitgepijld met fluorgele pijlen met het logo van Meewind Koers erop. Tijdens de routes worden op grotere kruispunten signaalgevers ingezet. Meewind Koers heeft ook motards die de deelnemers onderweg helpen én er is medische verzorging op de posten. Eind september is de route ook voor je GPS te downloaden! Onze routemeester Gijs wacht er mee zodat hij de laatste aanpassingen kan maken en daarmee de wegomleggingen en werkzaamheden zijn verwerkt in de route voor optimaal fietsplezier.

Ook fantastische 65 km-route

De kortste route van Meewind Koers is 65 kilometer, bij de meeste toertochten ondergesneeuwd en met weinig aandacht samengesteld. Bij ons is het tegendeel waar. Deze afstand kent autoluwe wegen en brede fietspaden. De start is net als de lange afstanden op De Nieuwe Stad aan de Kleine Koppel in Amersfoort. De route slaat hier ook gelijk linksaf en fietst langs de Eem richting het noordelijke deel van de Utrechtse Heuvelrug. Door de bossen en langs Soest en Bilthoven wordt de verzorgingspost bereikt in de Uithof. Het tweede deel van de route gaat richting de voormalige vliegbasis Soesterberg waar je weer aansluit bij de andere routes.  

Verzorgingsposten


Op de verzorgingsposten vind je een ruim aanbod van fruit, koeken en krentenbollen en natuurlijk liters aan sportdrank en energierepen beschikbaar gesteld door onze sponsors BYE! en 
Lidl. De posten vind je op de volgende punten:


  • Kilometerpunt 39 (alle afstanden)

  • Kilometerpunt 71 ( 120 & 155 route)

  • Kilometerpunt 103 ( 155 route)