ZONDAG 9 OKTOBER
DE NIEUWE STAD, AMERSFOORT

Een Wielerseizoen sluit je goed af!

Lekker fietsen met je vrienden en na afloop gezellig samenzijn op het Finish Festival in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Dat is Meewind Koers. Naast de prachtige toertocht over de Utrechtse Heuvelrug, met verrassende wegen door bossen en Hollandse polders, is er een heuse 'koers’. Op het breedste fietspad van Nederland, de voormalige start- en landingsbaan van vliegbasis Soesterberg, houden we de Meewind Koers Sprint voor vriendenteams. 500 Meter met gegarandeerde meewind! Daarna uitbollen om je goodie bag op te halen, je gratis biertje te drinken, een gratis hapje te eten op het Finish Festival. Naast de prominente gasten hebben jouw vrienden zeker ook prachtige verhalen over het seizoen 2016.

Ook belangrijk: Meewind Koers is op weg naar 100% duurzaamheid. Wij beleggen per deelnemer € 7,50 in de fondsen van onze partner Meewind, zodat jouw inschrijfgeld ook ten goede komt aan een duurzamere wereld. Vorig jaar konden we zo al 10.125 euro investeren, met de opbrengsten verbeteren we ons evenement richting klimaatneutraal! Lees hier meer over onze weg naar 100% duurzaamheid.

Toertocht
Prachtige toertocht - 70, 115 of 150 km - over de Utrechtse Heuvelrug en door de Hollandse polders. Met 15 km voor einde jouw eigen clubkampioenschap: Meewind Koers Sprint, de kortste koers over het breedste fietspad van Nederland. Met gegarandeerd meewind!

Onderweg
Uitstekende verzorging op de pauzeplekken, bepijlde route, gps-route te downloaden via deze site (na bekendmaking definitieve route), ondersteuning d.m.v. motards en verkeersregelaars, gratis vriendenfietsfoto’s, ambulance-service, technische service en ondersteuning van De Mechanieker en meer.

Finish Festival
Finish Festival in de voormalige Prodentfabriek, poppodium Fluor en de Finishstraat van De Nieuwe Stad. Met Foodtrucks, live muziek, retrofietsen, een prachtig wielerprogramma met prominente gasten en een video wall met de hoogtepunten uit het wielerseizoen 2016. En, wil je niet fietsen maar wel naar het Finish Festival? Schrijf je dan in voor de 0 km-optie!

Goodie bag
Jouw goodie bag is een echte musette (etenszak voor wielrenners) tjokvol leerzame en handige hebbedingetjes… Zo heb je je inschrijfgeld gelijk voor een groot deel terugverdiend ;-).

Gratis maaltijd en biertje
Alle deelnemers aan Meewind Koers krijgen een gratis maaltijdgerecht op het Finish Festival. Nee, geen kleffe massapasta… Je hebt de keuze uit diverse lekkere, duurzame en voedzame gerechten. Dit jaar vind je diverse foodtrucks met plenty keuze! Drink samen met je vrienden een heerlijk gratis flesje speciaalbier of pils. Natuurlijk is als alternatief ook een fris beschikbaar.

TOERTOCHT 70, 115 OF 150 KM OVER UTRECHTSE
HEUVELRUG EN HOLLANDSE POLDERS.
START EN FINISH: DE NIEUWE STAD, AMERSFOORT

SLUIT SAMEN
MET JE FIETSVRIENDEN
HET WIELERSEIZOEN AF

MEEWIND KOERS SPRINT OP LANDINGSBAAN
SOESTERBERG VOOR VRIENDENTEAMS

FINISH FESTIVAL LIVE MUZIEK, FOOD TRUCKS,
DE BIER-BAR, PROMINENTE WIELERGASTEN
EN VIDEO-WALL MET TERUGBLIK OP WIELERSEIZOEN

OP WEG NAAR EEN 100% DUURZAAM EVENEMENT
PER DEELNEMER BELEGGEN WE € 7,50
IN DUURZAME ENERGIEPRODUCTIE

Het is Koers is partner van Meewind Koers. Tijdens het FINISH FESTIVAL zal de crew van deze roemruchte website een unieke wielerquiz houden. Hou deze website in de gaten voor het laatste nieuws over het programma, of meld je aan voor onze nieuwsbrief. Jouw wielerseizoen sluit je af met Het is Koers en Meewind Koers op zondag 9 oktober.