Meewind Koers 2018 was een groot succes!

Dé afsluiting
van het wielerseizoen

Koers mee met Meewind Koers en sluit het wielerseizoen samen met je fietsvrienden, collega's of als solo in stijl af. De toertocht van 70, 120 of 150 km voert over de Utrechtse Heuvelrug en door Hollandse Polders. Een mooi parcours met autoluwe wegen, verrassende paden en pittige klimmetjes.

NIEUW: de gravelroute van 75 kilometer. Na afloop geniet je op het Finish Festival van een Kwaremont flesje bier, heerlijke gerechten bij een van de Food Trucks én oergezellige live muziek.Deelname: all-in

Deelname is all-in, dus inclusief toertocht (70 km, 120 km, 150 km of een Gravel route van 75 km) met verzorgingsposten, de Meewind Koers Sprint, toegang tot het Finish Festival, goodie bag, een gratis hapje en Kwaremont Bier (of fris) bij de finish.


Duurzaam

Als deelnemer ben je niet alleen sportief maar ook duurzaam bezig: € 2,50 van het inschrijfgeld wordt direct belegd in duurzame energieproductie via Meewind, partner van Meewind Koers. Koers mee, sluit het wielerseizoen in stijl af en draag bij in duurzame energie.


Startpakket

In je startpakket zit jouw stuurbordje, een informatiepakket en twee producten van Vifit Sport t.w.v. 4,95 euro (recovery bar en energy gel). Schrijf je in voor 1 oktober en je ontvangt het startpakket gratis thuisbezorgd!

Lees meer

Hoe krijg ik mijn startnummer?

In het startpekkt zit jouw stuurbordje, recovery producten van Vifit Sport t.w.v. 4,95 euro (recovery bar en energy gel) en een polsbandje. Draag het polsbandje al voor de start, je hebt het nodig voor het Finish Festival en de bewaakte fietsenstalling.

Ingeschreven voor 1 oktober: Je krijgt je startnummer enkele dagen voor Meewind Koers thuisgestuurd.

Ingeschreven na 1 oktober: Je kan jouw startnummer vanaf 08.00 ophalen op het evenemententerrein van Meewind Koers.

Route wisselen vrij: 70, 120 of 150 km
Wil je toch een andere afstand fietsen dan je hebt aangegeven bij aanmelding? Geen probleem! Volg gewoon de bordjes van de gewenste routeafstand. Let wel goed op bij de routesplitsingen. De splitsing van de 70 km afstand is direct bij de start. De fietsafstanden zijn 70 km, 120 km en 150 km.


Bereikbaarheid

Meewind Koers vindt plaats in Amersfoort (De Nieuwe Stad, Oude Fabrieksstraat 2). De Start- en Finishlocatie is zowel met de auto als met het Openbaar Vervoer goed bereikbaar.

Lees meer

Hoe kom ik bij Meewind Koers?

Parkeren: Gratis parkeren kan in de nabije omgeving van De Nieuwe Stad. Daarnaast is het ook mogelijk om in één van de parkeergarages te parkeren, een dagkaart is € 10. Volg de instructies van de parkeerbegeleiders.

Parking Eemplein - Eemlaan
Parking Oppidium - Groningerstraat

OV: Amersfoort centraal station (1 km van startlocatie, achterzijde station, sla rechts af en volg routebordjes Meewind Koers) Kijk op 9292.nl voor actuele reisinformatie.


Fietsenstalling

In de Start- en Finishstraat is een fietsenstalling aanwezig, welke in de middag tijdens het Finish Festival bewaakt is. Vertoon bij het ophalen van je fiets je polsbandje, deze komt overeen met het stuurbordje op de fiets.


Omkleedruimte en garderobe

In De Nieuwe Stad is omkleedruimte en een garderobe aanwezig. Dit is geheel op eigen risico! Helaas is er geen douche aanwezig. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je fiets, kleding en persoonlijke eigendommen!

Het programma:

Terrein
geopend

08.00-17:30 uur

Start
150 km

08.30-09.30 uur

Start
75 & 120 km

09.30-10.30 uur

Start
70 km

10.30-11.30 uur

Finish Festival

14.00-17.30 uur

MEEWIND KOERS 2018 WAS EEN GROOT SUCCES!

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen