Meewind Koers op weg naar 100% duurzaam

Samen met onze partner Meewind zijn we met Meewind Koers op weg naar een 100% duurzaam evenement. Meewind biedt als beleggingsfonds particulieren, bedrijven en lagere overheden de kans te beleggen in duurzame energieproductie.

Direct beleggen
De organisator van Meewind Koers, de stichting International Cycling Events, belegt per deelnemer € 7,50 in de beleggingsfondsen van onze partner Meewind. Zo komt jouw inschrijfgeld voor een deel direct ten goede aan duurzame energieproductie.

Groenere wereld
Met deze beleggingen compenseren we niet alleen de CO2-uitstoot van het evenement, maar dragen we ook structureel bij aan een duurzamere energieproductie. Hierdoor sluit je met Meewind Koers niet alleen je wielerseizoen af in stijl, maar draag je ook bij aan een groenere wereld.

Klimaatneutraal evenement
De organisatie van Meewind Koers houdt natuurlijk zo veel mogelijk rekening met duurzaamheid. Zo wordt onze start- en finishlocatie De Nieuwe Stad verwarmd door een biomassa-centrale. Omdat we nog op weg zijn naar 100% duurzaamheid, compenseren wij onze CO2-uitstoot als klimaatneutraal evenement.

Via de Climate Neutral Group en de website http://co2-compensatie.nl hebben we een onafhankelijke calculatie aan de hand van onze gegevens doorgevoerd. Klik hier voor de uitkomst. Door per deelnemer € 7,50 te beleggen in duurzame energieproductie zorgen wij voor compensatie en een klimaatneutraal event.