De routes

De uitgepijlde fietsroutes - 70, 120 en 150 km - zijn zeer hoog gewaardeerd bij de eerdere edities van Meewind Koers. Ook dit jaar is er gekozen voor de mooiste en verrassende weggetjes over de Utrechtse Heuvelrug en door de Hollandse polders. En ook dit jaar kan je kiezen voor de prachtige en gevarieerde gravelroute van 90 kilometer.Gravelroute - Powered by Gravel Union

Ga voor de gravelroute van 90 kilometer in de stijl van de Strade Bianche! De route is een geweldige mix tussen onverhard en asfalt: het bestaat uit ruim 20 km aan onverharde stroken, brede grindwegen en smalle schelpenpaden. Geschikt voor maximaal 250 renners, dus wees er snel bij! De gravelroute is alleen beschikbaar op GPS (dus niet uitgepijld).


NIEUW: Canyon Uphill Sprint

Nieuw dit jaar, de Canyon Uphill Sprint! Waar we voorgaande jaren sprintten op een vlak parcours, meet je nu je krachten met je fietsmaten op een klim. Dit wordt jouw eigen clubkampioenschap! De fotograaf legt jullie strijd vast op de gevoelige plaat. Wie o wie gaat er na 500 meter als eerste over de meet?


Safety first!

De route is niet afgezet, je bent dus een gewone verkeersdeelnemer. Hou je daarom aan de geldende verkeersregels, dat betekent dus alleen links inhalen, rechts blijven rijden en stoppen voor verkeerslichten.


EHBO & bezemwagen

Mocht je onderweg op onoverkomelijke problemen stuiten, bel dan met de vrijwilligers van het Rode Kruis- annex Bezemwagen. Is er een levensbedreigende situatie bel dan direct 112.


Segmenten

Je vindt langs de route segmenten die verwijzen naar de wielerklassiekers, zoals de Ronde van Vlaanderen met de Paterberg en Paris-Roubaix met een strookje kasseien.

Meer info

Segmenten

Tijdens Meewind Koers blikken we terug op een fantastisch wielerseizoen. Je vindt langs de route segmenten die verwijzen naar de wielerklassiekers van afgelopen seizoen.

De volgende segmenten vind je langs de route:

Strade Bianche (met écht stuk onverhard)
Tour de France
Ronde van Vlaanderen met klinkerklim
Amstel Gold Race
Luik-Bastenlaken-Luik
Giro d'Italia
Paris-Roubaix met kasseienstrook
Milano-Sanremo
Giro di Lombardia
Vuealta a España


Verzorgingsposten

Op de verzoringsposten kun je terecht voor sportvoeding en -drank, fruit, water, koeken en natuurlijk een praatje met de vrijwilligers en begeleiders, zodat jij er weer tegenaan kunt!

Meer info

Verzorgingsposten

Op de verzoringsposten onderweg staan vrijwillligers van The Ride, Giro di KiKa en Tour for Life voor je klaar. Hier kun je terecht voor sportvoeding en -drank van Vifit Sport, fruit, water, koeken en natuurlijk een praatje met de vrijwilligers en begeleiders, zodat jij er weer tegenaan kunt!

Aantal posten:
1 verzorgingspost op de 70 km en 90 km gravelroute
2 verzorgingsposten op de 120 km & 150 km route

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen