De Koers van Meewind Koers op zondag 16 oktober De Koers van Meewind Koers op zondag 16 oktober


De Koers


Dé afsluiting
van het wielerseizoen

Meewind Koers 2022 was een groot succes! Bedankt voor jullie deelname. Graag tot in 2023! 

Rijd in 2023 de prachtige gravelroute van 90 kilometer, of fiets een verzorgde toertocht van 70, 120 of 150 km. De route voert over de Utrechtse Heuvelrug en door de Gelderse vallei. Een mooi parcours met autoluwe wegen, verrassende paden en pittige klimmetjes. Na afloop geniet je op het Finish Festival van een Kwaremont biertje, heerlijke gerechten bij een van de Food Trucks én oergezellige live muziek.


Deelname: all-in

Deelname is all-in, dus inclusief toertocht (70 km, 120 km, 150 km of een Gravel route van 90 km) met verzorgingsposten, de Trek Uphill Sprint, toegang tot het Finish Festival en een gratis Kwaremont biertje (of fris) bij de finish.


Duurzaam

Als deelnemer ben je niet alleen sportief maar ook duurzaam bezig: € 2,50 van het inschrijfgeld wordt direct belegd in duurzame energieproductie via Meewind, partner van Meewind Koers. Koers mee, sluit het wielerseizoen in stijl af en draag bij in duurzame energie.


Startpakket

De inschrijving voor Meewind Koers 2022 is geopend. Je kunt je hier inschrijven.
Lees meer

Wat zit er in het startpakket?

In het startpakket zit jouw stuurbordje en een polsbandje. Deze ontvang je tijdens de registratie voor de start. Het polsbandje heb je nodig voor het Finish Festival en de bewaakte fietsenstalling.

Route wisselen vrij: 70, 120 of 150 km
Wil je toch een andere afstand fietsen dan je hebt aangegeven bij aanmelding? Geen probleem! Volg gewoon de bordjes van de gewenste routeafstand. Let wel goed op bij de routesplitsingen. De splitsing van de 70 km afstand is direct bij de start. De fietsafstanden zijn 70 km, 120 km en 150 km. Of 90 kilometer gravel.


Bereikbaarheid

Meewind Koers vindt plaats in Amersfoort (De Nieuwe Stad, Oliemolenhof 106). De Start- en Finishlocatie is zowel met de auto als met het Openbaar Vervoer goed bereikbaar.

Lees meer

Hoe kom ik bij Meewind Koers?

Parkeren: Parkeren kan voor 10 euro vlakbij De Nieuwe Stad, campers en bussen kunnen beter wat verderop parkeren in de omgeving van Nijverheidsweg-Noord.

Parking Eemplein - Eemlaan
Parking Oppidium - Groningerstraat

OV: Amersfoort centraal station (1 km van startlocatie, achterzijde station, sla rechts af en volg routebordjes Meewind Koers) Kijk op 9292.nl voor actuele reisinformatie.


Fietsenstalling

In de Start- en Finishstraat is een fietsenstalling aanwezig. Deze is in de middag tijdens het Finish Festival bewaakt. Vertoon bij het ophalen van je fiets je polsbandje, dat overeen komt met het stuurbordje op de fiets.


Omkleedruimte en garderobe

In De Nieuwe Stad is beperkt omkleedruimte en een garderobe aanwezig. Spullen achterlaten is geheel op eigen risico. Helaas is er geen douche aanwezig. Je bent ten allen tijden zelf verantwoordelijk voor je fiets, kleding en persoonlijke eigendommen.

Het programma:

Terrein
geopend

08.00-17:30 uur

Start
150 km

08.30-09.30 uur

Start
90 & 120 km

09.30-10.30 uur

Start

70 km

10.00-11.00 uur

Finish
Festival

14.00-17.30 uur

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen